Thai Urter

27.10.2022

Basilikumblader brukes i matretter, for eksempel Pad Kra Pao med kylling og ris. Det har egenskaper som hjelper til med å eliminere luftproblemer, redusere blodsukker, overbelastning og halsbrann 

Nå bruke balisilikum som te. 

Basilikum har magnesium som fjerner tungmetall og urenheter i urin, avføring og svette. Klorofyll hjelper til med røde blodceller som kan produsere mer oksygen og andre næringsstoffer til kroppen. Når kroppen tilføres mer næringsstoffer, vil kroppen bli sterkere i hele systemet.

Eteriske oljer, basilikum har forskjellige eteriske oljer. Det har 90% Mathyl Chavical som kan gi behandling.

Eteriske oljer er viktige ingredienser som smører cellene. Når man drikker te ofte, vil kroppen få balanse i avfallssystemet. Det er urin, avføring og svette. Det fjerner varme fra hjernen hvis man drikker det hele dagen. Blodet blir sterkere, tar bort giftige celler i blodet og man blir friskere. 

Krachai eller Thai ginseng fingerrot

Krachai er en type urter som har vært brukt i det thailandske kjøkken i lang tid. I tillegg til den unike aromaen og smaken, har det også medisinske egenskaper som å hjelpe til med å behandle mange sykdommer.  

Nå bruke Thai ginseng som te 

- Hjelper til med å balansere hormoner for både menn og kvinner i alle aldre og i

overgangsalderen.

- Øker beinmassen, forebygger osteoporose med effektive resultater

- Gir svart hår, reduserer håravfall

- Gir næring til kroppen for å bli energisk og i godt humør

- Reduserer smerter og gir smidige leddbånd

- Reduserer magesmerter og oppblåsthet

Rått banan kan brukes i mange retter. som rød karri med banan

Nå bruke rått banan som te

Rå banan inneholder "tannin". Rå Cultivated banan består av "tannin" som er et stoff som gir rå bananer en snerpende smak. Det kan behandle magesykdom med følgende fremragende funksjoner.

  • Hjelper til med å hemme veksten av bakterier.
  • Det beskytter tarmveggen mot sykdom og stekt mat.
  • Hjelper til med å justere pH i magen for å være balansert.

I tillegg brukes rå bananer til behandling av magesykdommer. De kan også brukes til behandling av diabetes og forandring i oppførsel. De har lavt sukkerinnhold slik at personer som trenger sukkerkontroll kan spise de. De inneholder mel som motstandsdyktig stivelse enzym type 2 som det finnes mye av i rå bananer. Det hjelper til med å bygge styrke i tykktarmveggceller.

Den langsomme fordøyelsen vil føre til at kroppen får mindre energi enn normalt og fungerer som et kostfiber. Kroppen blir mett lenge med lav energi. Det reduserer sulten og kroppen får bedre insulinfølsomhet. Derfor kan kroppen utnytte sukkeret bedre. Det hjelper til med å senke blodsukkernivået og reduserer vekt og betennelse, samt styrker immunforsvaret i fordøyelsessystemet. Hvis man spiser regelmessig, reduseres risikoen for ulike typer kroniske, ikke-smittsomme sykdommer, som f.eks. fedme, diabetes og hjertesykdom, samt reduserer risikoen for tykktarmskreft. Det hjelper til med å øke fiberen eller en fiberkilde. Derfor kan man få bedre avføring. 

Hibiscus er sur. Det er en populær medisinplante som bruker frukten sin til å spises. Frukten er rød og har en syrlig smak . Den brukes til å lage røddrikk eller lager mat som karri eller salat.

Nå bruke Hibiscus som te

Hibiscus inneholder Antocyanin og Poly-fenoler som er Protocatechuic

acid. Det er mot oksidanter, hindrer kreft, reduserer eldring, hjelper

venene å bli myke, bidrar til å styrke immunforsvaret, hindrer forkjølelse,

hjelper med fordøyelsen, brukes som avføringsmiddel, hjelper til med å

smøre tarmene, gjør avføringen mykere, er vanndrivende og reduserer

blodtrykket og kolesterol.

Chili har fordelene som antioksidanter, bidrar til å bremse aldring og forbedre humøret, noe som får kroppen til å produsere endorfiner (lykkestoffet). 

Pepper er et krydder som man ofte ser på restaurant. Det har sterk lukt, øker deilig smak og kan brukes både fersk og tørr. Det er vanlig å bruke i matretter, som for eksempel suppe og stekte grønnsaker.  

Bergamot brukes til å redusere lukt i maten og brukes i matlaging som for eksempel Tom Yum, karri, steke sterk mat. Det hjelper til med å ta ut luft i tarmene og gir mindre magekolikk. 

Rød løk hjelper til med å øke varmen i kroppen og forbedrer blodsirkulasjonen.